200grampindakaaskies zelf de pindakaas die jij lekker vindt
90gram poedersuiker
1theelepelvanille extract
250mlslagroom
4gelatineblaadjes
chocolade pindakaas bakjesoptioneel ter garnering
Instructies
Week de gelatine blaadjes in een bakje met koud water
Maal de koekjes fijn in een foodprocessor of doe ze in een afgesloten zak en sla ze tot kruimels met een deegroller
Smelt ondertussen in een pannetje de boter
Als de boter gesmolten is haal je de pan van het vuur, doe dan de verkruimelde koekjes erbij en roer goed door
Leg een bakpapiertje op de bodem van een springvorm (24 cm), plaats de ring er op en klik dicht
Leg het koekjesmengsel op de bodem van de springvorm en druk goed aan zodat overal evenveel koekjes zitten. Dit kan je doen met een lepel of met je handen. Zet vervolgens in de koelkast.
Mix de roomkaas met de pindakaas, dit kan met een handmixer of met een staande mixer
Meng net zolang tot de pindakaas en de roomkaas een geheel vormen
Voeg de poedersuiker toe en mix nog een keer door
verwarm een klein beetje slagroom in een pannetje, laat niet koken en niet te warm worden, knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan de warme slagroom. Roer tot de gelatineblaadjes zijn opgelost
Voeg de slagroom (niet die met gelatine) en het vanille extract toe aan het pindakaasmengsel en mix goed door tot het een stevig geheel wordt
Zet de mixer uit, voeg de slagroom met gelatine toe en mix dit met een spatel door het pindakaasmengsel heen. Doe dit niet te lang want omdat de gelatine weer afkoelt begint het gelijk op te stijven.
Haal de bodem uit de koelkast en giet hier het pindakaasmengsel op, strijk glad en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Decoreer de taart eventueel met toefjes slagroom, chocolade pindakaas cupjes en/of gesmolten chocolade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!