Zet je slowcooker op low. Leg de ham erin en bedek met de cola. Voeg de wortel, ui, bleekselderij, kaneelstokje, peperkorrels en laurierblaadje toe.
Laat 5 ½uur op low staan en zorg er voor dat de ham steeds volledig onder staat. Wanneer de cola te veel verdampt kan je het aanvullen met gekookt water tot de ham weer onder staat.
Haal na 6 uur de ham uit de cola en leg deze in een braadslede. Giet het vocht voorzichtig weg. Verwarm de oven voor op 190 °C
Meng de ahornsiroop, mosterd, azijn en five spices in een kom. Giet de helft over de ham, braad 15 minuten, giet dan de rest erover en zet nog 30 minuten terug in de oven.
Haal de ham uit de oven en laat 10 minuten rusten, lepel dan nog wat van de glazuur over de bovenkant.
Je kan de restjes van deze ham eventueel de volgende dag koud eten op een broodje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!