Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Chinese Kantonese kip
Kruidige kip met lekker veel groente
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Active Time
15
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Chinese
Trefwoord:
Chinees, groente, Kip
Opbrengst:
4
personen
Materials
400
gram
kippendijen
1
rode ui
¼
chinese kool
1
prei
1
rode paprika
3
bosuitjes
1
eetlepel
kerriepoeder
1
theelepel
korianderpoeder
1
theelepel
gemberpoeder
2
theelepels
knoflookpoeder
½
theelepel
cayennepeper
1
theelepel
anijspoeder
1
theelepel
kaneel
1
theelepel
zwarte peper
snufje
kruidnagel
3
eetlepels
olijfolie
Instructies
Snijd de kippendijen in blokjes
Meng de kruiden door elkaar en strooi dit over de kip
Giet de olijfolie erbij en meng alles goed door elkaar
Laat de kip 10 minuten marineren
Snijd onder alles groente stukjes en de prei in ringen
Smelt een klontje boter in een wokpan en bak de kip rondom bruin en gaar
Voeg de ui en prei toe en bak dit 5 minuten mee
Voeg de paprika en witte kool toe en bak dit voor 3 minuten mee
Voeg de bosuitjes toe en bak nog 1 minuut mee
Notities