Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Toblerone semifredo
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Active Time
12
uur
uur
Gang:
Nagerecht
Opbrengst:
6
personen
Materials
2
repen
toblerone
a 100 gram per stuk
3
eidooiers
3
eetlepels
suiker
300
ml
slagroom
bolvormige schaal van ca 1 liter
Instructies
Hak 1 toblerone reep in stukjes
Breek 1 toblerone reep boven een kom en smelt deze au bain Marie
Klop de eidooiers met suiker op tot een lichte massa
Voeg de gesmolten chocolade toe en meng dit goed door elkaar
Klop in een ander kom de slagroom stijf
Spatel de slagroom door het chocolade mengsel heen
Bekleed de schaal met vershoudfolie en giet het mengsel erin
Laat het nu minstens 12 uur in de vriezer
Haal een half uur voor het opdienen uit de vriezer en bestrooi met de fijn gehakte toblerone stukjes.