Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Beenham uit de oven met sinaasappel en rozemarijn
Voorbereidingstijd
1
dag
d
20
minuten
min
Active Time
1
uur
uur
Gang:
Hoofdgerecht
Opbrengst:
4
personen
Auteur:
Puur Koken
Materials
500
gram
naturel beenham
1
sinasappel
1
teentje
knoflook
1
eetlepel
gedroogde rozemarijn
sap van een halve sinasappel
1
theelepel
chilivlokken
2
takjes
verse rozemarijn
1
ui
6
kerstomaatjes
Instructies
Pers de halve sinasappel uit en doe dit in een goed afsluitbaar plastic zakje
Pers het knoflook teentje uit en voeg het bij de sinaasappelsap
Voeg ook de rozemarijn en chilivlokken toe
Kerf met een scherp mesje de beenham kruislings in (zo kan de marinade goed intrekken)
Doe ook de beenham in het plastic zakje en masseer de marinade in het vlees
Leg het vlees voor 24 uur weg in de koelkast
Verwarm de oven voor op 200 graden
Haal het vlees uit de koelkast en leg het in een ovenschaal, verdeel de marinade over het vlees
Snijd de ui in grove stukken en leg dit in de ovenschaal erbij
Voeg ook de kerstomaatjes toe
Snijd de verse rozemarijn in stukken en voeg deze ook toe aan de ovenschotel
Snijd de overgebleven halve sinasappel in stukken en voeg ook deze toe aan de ovenschotel
Zet de ovenschotel voor 45-60 minuten in de oven tot de beenham gaar is.