Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Poke bowl
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Active Time
5
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Japans
Opbrengst:
1
persoon
Auteur:
Puur Koken
Materials
125
gram
sushi rijst
1
eetlepel
witte rijstazijn
1
theelepel
suiker
snuf
zout
½
avocado
½
mango
¼
komkommer
100
gram
verse zalm
50
gram
Ebi fry
gepaneerde garnalen die je alleen nog even hoeft te frituren (verkrijgbaar bij de visboer)
2
eetlepels
honing-mosterdressing
klein
handje
ongezoute cashewnoten
klein
handje
gebakken uitjes
Instructies
Maak de sushi rijst zoals op de verpakking staat beschreven (begin hier gerust al vroeg mee want de rijst moet volledig afkoelen)
Verwarm de friteuze op en frituur de ebi fry
Snijd ondertussen de mango en komkommer in kleine blokjes
Snijd de avocado door de helft en snijd deze in reepjes
Als de rijst klaar en afgekoeld is doe je deze in een grote kom
Snijd de zalm in blokjes en leg deze aan 1 kan van de rijst
Leg naast de zalm de blokjes komkommer en mango
Leg daarnaast de afgekoelde ebi fry
Leg daarnaast de avocado
Verdeel de dressing er over en top af met wat gebakken uitjes en cashewnoten