Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Groentesoep op Indonesische wijze
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Active Time
2
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
40
minuten
min
Gang:
Soep
Keuken:
indonesisch
Opbrengst:
4
personen
Auteur:
Puur Koken
Materials
750
gram
runderschenkel
2
liter
water
2
laurierblaadjes
1
stengel
Sereh (citroengras)
1
eetlepel
olie
1
ui
in dunne ringen
1
prei
in dunne ringen
2
tenen
knoflook
geperst
3
cm
verse gember
geraspt
10
kemirinoten
grof gehakt
½
theelepel
koenjit (kurkuma)
1
eetlepel
sojasaus
200
gram
Chinese kool
in dunne reepjes
100
gram
tauge
1
rode
paprika
Instructies
Vul een soeppan met water en leg hierin de runderschenkel, laurierblaadjes en citroengras
Breng aan de kook en verlaag het vuur, laat dit voor 2 uur met de deksel op de pan zachtjes koken
Verwijder na 2 uur de schenkels en haal het vlees van het bot en snijd dit in stukjes
Zeef de bouillon en doe dit met het vlees terug in de pan
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, prei, knoflook, gember, kemirinoten en koenjit op een hoog vuur voor 3 minuten
Doe dit mengsel bij het vlees en de bouillon en voeg de sojasaus toe.
Laat dit 20 minuten zachtjes koken
Voeg de Chinese kool, tauge en paprika toe en laat nog 2 minuten zachtjes koken
Schep de soep in leuke soepkommen en klaar ben je.
Eet smakelijk!