Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
5
van
2
stemmen
Kip in mango-kokossaus
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Active Time
4
uur
uur
Totale tijd
4
uur
uur
20
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht
Trefwoord:
Kip, kokos, mango, Slowcooker, Slowcooking
Opbrengst:
4
personen
Equipment
Slowcooker
Hakmolentje
Materials
700
gram
kippendijen
350
mango
uit de vriezer
1
rode
peper
1
ui
4
bosuitjes
2
cm
gember
2
tenen
knoflook
200
ml
kokosmelk
2
eetlepels
sojasaus
1
eetlepel
vissaus
1
eetlepel
suiker
1
eetlepel
gembersiroop
Instructies
Laat de mango bijna helemaal ontdooien
Snijd de kippendijen in stukken
Leg de stukken kippendij in de slowcooker
Snijd de ui grof, de bosuitjes in ringen en de rode peper door de helft, schil de gember
Doe de ui, gember, bosuitjes, rode peper, knoflook en mango in een hakmolen en maal dit fijn.
Voeg de sojasaus, vissaus, gembersiroop, suiker en kokosmelk toe aan de mangosaus en meng dit nog een keer goed door elkaar
Giet de saus bij de kip en zet de slowcooker 4 uur op low
Kook de laatste 20 minuten de rijst of bak de naan