Heerlijk kruidig gehaktbrood, extra lekker met pindasaus.
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Active Time45 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: indonesisch
Trefwoord: Gehakt, pepertjes, Sambal
Opbrengst: 4personen
Materials
Voor het gehakt
500gramhalf om half gehakt
1theelepelsambal manis
2eetlepelspindakaas
2lente uitjes in ringetjes
1eetlepel ketjap
1theelepelgemberpoeder
1theelepellaos poeder
1 theelepelkomijnpoeder
1theelepelknoflookpoeder
2teentjesknoflook
Voor de pindasaus
3eetlepelspindakaas
200mlkokosmelk
3eetlepelsketjap
Voor de topping
1lente uitje
gebakken uitjes naar smaak
½rood pepertje
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng alle ingredienten voor het gehakt door elkaar
Vet een cakeblik in en leg het gehakt daar in
Plaats het gehakt voor 45 minuten in de oven
Maak ondertussen de pindasaus
Doe alle ingredienten voor de pindasaus in een pannetje en zet dit op een laag vuurtje
Roer alles goed door elkaar tot het de juiste dikte heeft. Vind je het te dik voeg dan wat melk of water toe. Vind je het te dun voeg dan wat meer pindakaas toe.
Snijd voor de topping het lente uitje in schuine ringetjes en snijd het pepertje in dunne ringentjes
Haal het gehakt uit het cakeblik en verdeel de pindasaus er over
Verdeel vervolgens de lente uitjes, pepertjes en gebakken uitjes er over.