Snijd de bovenkant van de knoflookbollen af zodat de teentjes zichtbaar zijn. Leg ze op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en vouw de folie dicht tot pakketjes.
Pof de knoflookbollen ongeveer 40 minuten in de oven tot de teentjes zacht en goudbruin zijn.
Laat de knoflook iets afkoelen en knijp vervolgens de zachte teentjes uit de schil.
Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui glazig. Voeg de gepofte knoflook toe en roer goed door.
Giet de bouillon erbij, voeg laurier en tijm toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
Verwijder de kruiden, pureer de soep glad met een blender of staafmixer.
Schenk de slagroom erbij en warm nog even door zonder te laten koken.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel een scheutje citroensap. Serveer met croutons of een sneetje geroosterd brood.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!