reng een kleine pan water aan de kook, voeg eventueel een schijfje citroen toe, en laat de zalmfilet daarin zachtjes garen in vijf tot zes minuten. Giet af en laat afkoelen.
Terwijl de zalm afkoelt, kun je de andere ingrediënten klaarzetten. De gerookte zalm voor de vulling snijd je in grove stukken.
In de foodprocessor gaat eerst de gepocheerde zalm, daarna de gerookte zalm, de roomkaas, de mosterd en het citroensap. Mix tot een gladde mousse
Het is verleidelijk om meteen te proeven, en dat zou ik zeker doen. De smaak moet fris zijn, met een lichte ziltigheid en een kruidige toon van de dille en bieslook. Voeg pas daarna zout en peper toe, want gerookte zalm brengt van zichzelf al genoeg zout mee.
De mousse gaat daarna de koelkast in. Na een half uur merk je dat hij steviger wordt, beter handelbaar. Dat is het moment om de bonbons te vormen
Leg een stuk vershoudfolie in elk holletje van een muffinvorm of kommetje. Leg daarop twee plakjes gerookte zalm, met de randen iets overhangend.
Schep een eetlepel van de mousse in het midden en vouw de zalm eroverheen. Druk voorzichtig aan en vouw de folie dicht, zodat er een mooi rond pakketje ontstaat. Wanneer alle bonbons zijn gevuld, mogen ze nog minstens een uur opstijven in de koelkast.
Wanneer ze opgesteven zijn: Haal de folie er voorzichtig af en leg de bonbons met de gladde kant omhoog op een mooi bord. Een klein beetje olijfolie geeft een subtiele glans, alsof ze net zijn gepolijst. Een takje dille of een sliertje citroenzeste maakt het geheel af.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!