Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Honing-knoflook kip
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Active Time
4
uur
uur
Totale tijd
4
uur
uur
10
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht
Opbrengst:
4
personen
Auteur:
Puur Koken
Materials
6
kippendijen
zonder bot
1
eetlepel
olijfolie
Voor de rub
1
theelepel
gerookte paprikapoeder
½
theelepel
bruine suiker
½
theelepel
knoflookpoeder
mespuntje
cayennepeper
1
theelepel
zout
1
theelepel
zwarte peper
Voor de honing-knoflook saus
170
gram
honing
125
gram
boter
6
teentjes
knoflook
uitgeperst
1
eetlepel
sojasaus
2
eetlepels
rijstazijn
½
theelepel
zwarte peper
Overig
60
ml
kippenbouillon
afgekoeld
2
theelepels
maizena
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de rub met een ½ eetlepel olijfolie door elkaar
Wrijf de kippendijen goed in met de rub
Verhit de overige olie in een pan en bak de kip om en om even aan tot het een mooi bruin kleurtje krijgt
Leg de kip in de slowcooker
Smelt in dezelfde pan als waar je de kip in gebakken hebt de boter en schraap goed door de pan zodat je alle smaken van de kip losmaakt
Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut aan (laat niet bruin worden)
Voeg de andere ingrediënten toe en roer goed door
Giet de saus over de kip en zet de slowcooker voor 4 uur op low
Haal na 4 uur de kip uit de slowcooker en wikkel dit in aluminiumfolie
Meng de kippenbouillon met de maizena tot een papje en giet dit bij de honing-knoflooksaus, roer goed door tot het begint in te dikken
Leg de kip terug in de saus
Serveer de kip met rijst en groente