Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Tortellini soep
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Active Time
3
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
10
minuten
min
Gang:
Soep
Trefwoord:
Soep, tortellini
Opbrengst:
4
personen
Materials
4
plakjes
Prosciutto
1
kleine
ui
gesnipperd
2
grote
wortels
geschild en in kleine stukjes gesneden
1
stengel
bleekselderij
in stukjes gesneden
2
teentjes
knoflook
heel fijn gesneden of uitgeperst
1
theelepel
gedroogde peterselie
½
theelepel
gedroogde basilicum
½
theelepel
gedroogde tijm
½
theelepel
zwarte peper
1
liter
kippenbouillon
1
klein blikje
borlotti bonen
uitgelekt
200
gram
tortellini met kaas
200
gram
spinazie
vers of uit de vriezer
120
ml
slagroom
20
gram
geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Begin met het krokant bakken van de Prosciutto. Ik gebruikte hier de oven voor.
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de Prosciutto op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
Laat de Prosciutto afkoelen en breek ze daarna in stukjes
Leg alle groente in de slowcooker en voeg de bouillon toe.
Voeg alle kruiden en de peper toe en zet de slowcooker op low
Laat de soep 3 uur staan, doe het laatste uur de bonen erbij
Voeg het laatste half uur de tortellini en de slagroom toe.
Wanneer de tortellini gaar is, is je soep klaar
Schep de soep in de kommen en strooi er wat Parmezaanse kaas over en verdeel er wat stukjes Prosciutto over.