750gramhertenpouletIn blokjes van ongeveer 3 x 3 cm gesneden
¼knolselderijin kleine dobbelsteentjes gesneden
1winterwortelgeschild en in stukjes gesneden
2uienin halve ringen gesneden
boter om in te bakken
4jeneverbessen
7takjes tijm
2laurierblaadjes
1kaneelstokje
100mlrode port
2eetlepelsrode wijnazijn
250mlkrachtige wildfond
2plakjesontbijkoekin stukjes gesneden
2eetlepelsbloem
Instructies
Heb je een theezeefje of ander middel om je kruiden in te doen, zodat ze niet door je hele gerecht gaan? Doe hier dan de laurierblaadjes, jeneverbessen en tijm in. Dat scheelt straks vissen ;-).
Bestrooi het vlees met peper en zout en wentel door de bloem zodat om ieder stukje vlees een laagje bloem zit
Smelt de boter in een pan en bak het vlees rondom bruin, dit duurt ongeveer 5 minuten
Leg het vlees in de slowcooker
Deze stap kan je eventueel overslaan, maar ik vind het lekkerder als de groente is aangebakken. Bak in het vet van het vlees alle groente even aan voor ongeveer 2 minuten.
Voeg de groente toe aan het vlees in de slowcooker
Voeg alle andere ingrediënten toe aan de slowcooker
Zet de slowcooker voor 6-8 uur op low.
Haal voor het serveren de kruiden en het kaneelstokje eruit