Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Gehaktballetjes met honing en knoflook
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Active Time
3
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
15
minuten
min
Gang:
Borrelhapje
Trefwoord:
gehaktballetjes, Slowcooker
Opbrengst:
25
balletjes
Materials
Voor de gehaktballetjes
500
gram
half-om-half gehakt
1
ei
paneermeel
1
theelepel
sambal
1
theelepel
5-spices kruiden
2
eetlepels
ketjap
½
eetlepel
sojasaus
zout en peper
Voor het sausje
2
eetlepels
bruine basterdsuiker
100
gram
honing
50
ml
ketchup
3
tenen
knoflook
uitgeperst
1
kleine
ui
heel fijn gesnipperd
3
lente-uitjes
in fijne ringetjes
2
theleepels
witte rijstazijn
Instructies
Doe alles onder het kopje gehakt in een kom en meng het goed door elkaar
Maak er gehaktballetjes ter grote van een walnoot van
Deze stap kan je eventueel ook overslaan.
Smelt wat boter in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin
Leg de gehaktballetjes in de slowcooker en zet op low
Meng in een pannetjes alles ingrediënten voor het sausje, verwarm tot de suiker is gesmolten en roer goed door elkaar.
Voeg dit sausje toe aan de gehaktballetjes
Laat de slowcooker voor 3 uur op low staan