Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Frambozen & Witte chocolade muffins
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Active Time
30
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Gang:
gebak
Keuken:
Amerikaans, Engels
Trefwoord:
muffin, Muffins
Opbrengst:
8
stuks
Auteur:
Puur Koken
Equipment
Muffinvorm
Materials
100
gram
zachte boter
65
gram
suiker
65
gram
licht bruine basterd suiker
2
grote
eieren
op kamer temperatuur
125
gram
Griekse yoghurt
1
theelepel
vanille extract
5
eetlepels
melk
250
gram
zelfrijzend bakmeel
1
theelepel
bakpoeder
200
gram
frambozen
vers of uit de diepvries
75
gram
witte chocolade chips
ik kocht dit bij de molen
Instructies
Verwarm de oven op 180 graden.
Plaats muffinpapiertje in de muffinvorm.
Mix de boter en de suiker (de gewone en de basterdsuiker) voor 5 minuten tot het zacht en romig is.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe, voeg pas een volgend ei toe als het eerste ei is opgenomen door de boter en de suiker.
Voeg de yoghurt, vanille extract en melk toe en meng dit goed door.
Voeg het zelfrijzende bakmeel, bakpoeder en snufje zout toe en mix alles goed door.
Roer met een spatel de frambozen en de witte chocolade door het beslag
Schep de muffinvormen voor ongeveer 3/4 vol
Bak 8 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 160 graden
Bak vervolgens voor 20-25 minuten tot de muffins mooi gerezen en goudbruin zijn.
Prik in het midden met een lange sateprikker om te kijken of ze gaar zijn. Als de prikker droog uit de muffin komt is deze gaar.
Laat afkoelen voor je ze gaat eten.