1grotebloemkoolongeveer anderhalve kilo in roosjes gesneden
½theelepelkomijn
2eetlepelsolijfolie
4takjestijm
1uiheel fijn gesneden
1stengelbleekselderijfijn gesneden
1teentjeknoflookuitgeperst
800mlgroentebouillon
100mlslagroom
½bosjepeterselie ter garneringfijn gesneden
Instructies
Verwarm de oven tot 220 graden. Doe de bloemkoolroosjes in een braadslede met 1 el olijfolie, de komijn en de tijm. Rooster 15 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn. Gooi de tijm weg.
Verhit de resterende olie in een pan met de ui en selderij en bak op middelhoog vuur gedurende 10 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Roer het grootste deel van de bloemkool erdoor, bewaar wat om later de soep mee te garneren. Voeg 800 ml bouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer of keukenmachine. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg extra bouillon toe als je de soep wat dunner wilt. Schep de soep in kommen en garneer met de peterselie, de bloemkool en een extra scheutje olijfolie.