Doe de vijgen en 150 ml water in een grote pan. Breng aan de kook en laat 5 tot 10 minuten zachtjes koken tot de vijgen helemaal zacht en papperig zijn geworden.
Voeg de sinaasappelschil, suiker en citroensap toe. Breng aan de kook en kook, onder regelmatig roeren, ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur en laat 10 tot 15 minuten staan.
Ondertussen gaan we de jampotten steriliseren
Doe de potten in een pan en vul deze met water tot de potten volledig onder staan.
Breng het water aan de kook en laat 15 minuten koken
Daarna kan je de potten met een tang uit het water halen en op z'n kop op een schone theedoek zetten.
De deksels koken we niet meer, want dit kan het rubber laagje wat in het deksel zit week maken waardoor de deksels niet goed meer sluiten.
Doe wat soda in een kom en vul dit met kokend water, leg de deksels hier voor 15 minuten in. Spoel ze daarna heel goed af onder de kraan.
Schep de jam in de potten. Sluit af met de deksels en laat volledig afkoelen. Tijdens het afkoelen zal het vacuüm trekken, dit hoor je wanneer het deksel naar binnen plopt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!