750gramriblappenneem geen mager vlees dat droogt snel uit
1eetlepelolijfolie
Voor de marinade
2theelepelsgaram masala
1theelepelgemalen komijn
1theelepelgerookte paprikapoeder
2theelepelchilipoeder
1theelepelgemalen fenegriekverkrijgbaar bij Van Beekum Specerijen
½theelepelgemalen kaneel
2theelepelsgedroogde en gemalen koriander
4teentjesknoflookuitgeperst
1theelepelzout
2eetlepelstomatenpuree
6eetlepelsGriekse yoghurt
Voor de saus
1uigesnipperd
2cmverse gemberheel fijn gesneden
1theelepeltamarinde pastaverkrijgbaar bij een toko
1theelepelsuiker
100mlrunderbouillongemaakt van 1 bouillonblokje
1bliktomatenblokjesa 400 gram
1rode peperheel fijn gesneden
handvolkerriebladerenverkrijgbaar bij een toko
handvolverse koriandergrof doorgehakt
Instructies
Marinade maken
Doe de ingrediënten voor de marinade (kruiden, gedroogde koriander, knoflook, zout, tomatenpuree en yoghurt) in een kom en roer goed tot een pasta.
Snijd het rundvlees in grote stukken (ongeveer 4 cm). Voeg de stukken rundvlees toe aan de marinade en meng goed (zorg dat al het vlees bedekt is). Dek af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast, idealiter 1-2 uur. Je kunt dit een nacht laten staan als je het een dag van tevoren klaarmaakt.
Zodra het rundvlees gemarineerd is, verhit je een koekenpan op hoog vuur, voeg je 1 eetlepel olie toe en schroei je de stukken rundvlees aan alle kanten dicht. Het kan nodig zijn om dit in gedeelte te doen om ervoor te zorgen dat de stukken rundvlees niet sudderen in de marinade. Haal het rundvlees uit de pan en doe het over in de slowcooker.
Voeg vervolgens de rest van de marinadepasta, de gesneden ui, gember, tamarindepasta, suiker en de rundvleesbouillon toe. Giet vervolgens de tomaten erover en voeg de verse rode chilipeper toe. Strooi er een klein handje curryblaadjes over en roer voorzichtig. Dek af en laat 6-8 uur op low staan.
Serveer met rijst en strooi er nog wat verse koriander blaadjes over.