1theelepeltamarinde pastaverkrijgbaar bij een toko
1theelepelsuiker
100mlrunderbouillongemaakt van 1 bouillonblokje
1bliktomatenblokjesa 400 gram
1rode peperheel fijn gesneden
handvolkerriebladerenverkrijgbaar bij een toko
handvolverse koriandergrof doorgehakt
Instructies
Marinade maken
Doe de ingrediënten voor de marinade (kruiden, gedroogde koriander, knoflook, zout, tomatenpuree en yoghurt) in een kom en roer goed tot een pasta.
Snijd het rundvlees in grote stukken (ongeveer 4 cm). Voeg de stukken rundvlees toe aan de marinade en meng goed (zorg dat al het vlees bedekt is). Dek af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast, idealiter 1-2 uur. Je kunt dit een nacht laten staan als je het een dag van tevoren klaarmaakt.
Zodra het rundvlees gemarineerd is, verhit je een koekenpan op hoog vuur, voeg je 1 eetlepel olie toe en schroei je de stukken rundvlees aan alle kanten dicht. Het kan nodig zijn om dit in gedeelte te doen om ervoor te zorgen dat de stukken rundvlees niet sudderen in de marinade. Haal het rundvlees uit de pan en doe het over in de slowcooker.
Voeg vervolgens de rest van de marinadepasta, de gesneden ui, gember, tamarindepasta, suiker en de rundvleesbouillon toe. Giet vervolgens de tomaten erover en voeg de verse rode chilipeper toe. Strooi er een klein handje curryblaadjes over en roer voorzichtig. Dek af en laat 6-8 uur op low staan.
Serveer met rijst en strooi er nog wat verse koriander blaadjes over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!