Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Knolselderijsoep met spekjes
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Active Time
6
uur
uur
Totale tijd
6
uur
uur
10
minuten
min
Opbrengst:
4
personen
Auteur:
Puur Koken
Equipment
Slowcooker van minimaal 3.5 liter
Materials
1
eetlepel
extra vierge olijfolie
Om er overheen te drizzelen op het eind
1
ui
gesnipperd
2
tenen knoflook
uitgeperst
2
stengels bleekselderij
in stukjes gesneden
1
knolselderij
ongeveer 800 gram. Geschild en in blokjes gesneden
500
ml
groentebouillon
¼
theelepel
gemalen nootmuskaat
100
ml
creme fraiche
150
gram
gerookte spekjes
Instructies
Doe de knolselderij, bleekselderij, ui en knoflook in de slowcooker en giet de bouillon erbij.
Zet voor 6 uur op low of tot de knolselderij zacht is geworden
Bak de spekjes tegen het eind van de kooktijd van de soep en laat uitlekken op een keukenpapiertje
Pureer de soep en roer er de nootmuskaat en crème fraiche doorheen
Schep de soep in kommen, drizzel er wat olijfolie over en garneer met spekjes en eventueel met fijn gehakte peterselie.
Eet smakelijk