Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Geroosterde tomaten-basilicumsoep
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Active Time
3
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
3
uur
uur
40
minuten
min
Opbrengst:
8
personen
Auteur:
Puur Koken
Materials
900
gram
tomaten
grof gesneden
1
rode paprika
grof gesneden
1
ui
grof gesneden
6
teentjes knoflook
velletje eraf, wel heel laten
olijfolie
zout en peper naar smaak
1
theelepel
gedroogde oregano
1
theelepel
gedroogde tijm
1
theelepel
tomatenpuree
500
ml
groentenbouilion
20
gram
verse basilicum
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Leg de tomaten, paprika, ui en knoflook op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
Rooster de groente 30 minuten in de oven
Doe de geroosterde groenten over in de slowcooker. Voeg de oregano, tijm, tomatenpuree en groentebouillon toe.
Laat 3 uur op low pruttelen
Pureer de soep met een staafmixer of doe de soep in een blender en pureer de soep daar in.
Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Dit gaat het makkelijkste als je de blaadjes oprolt en ze dan in reepjes snijdt.
Bewaar wat blaadjes apart en roer de rest door de soep
Schep de soep in kommen en garneer met de overige basilicum