1kilostoofvleesneem zeker geen mager vlees. In blokjes van ongeveer 2 cm gesneden
600gram kleine sjalotjesgepeld maar niet gesneden. Als je geen kleine sjalotjes kunt vinden kan je eventueel ook Amsterdamse uien of zilveruitjes gebruiken.
1theelepellichtbruine basterdsuiker
4tenenknoflookfijn gesneden
4laurierblaadjes
1kaneelstokjes
snufjegemalen piment en kruidnagel
1eetlepelgedroogde oregano
1eetlepeltomatenpuree
1eetlepelrode wijnazijn
800gramtomatenblokjes
50mlrode wijn
Instructies
Verhit wat boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin. Zet het vuur lager.
Voeg de kruiden (behalve de laurierblaadjes en het kaneelstokje) en suiker toe en bak dit 1 minuut mee
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuutjes mee
Doe het vlees met de kruiden in de slowcooker en zet de slowcooker op low
Doe alle overige ingrediƫnten erbij en roer het door. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.