Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse Stifado
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
40
minuten
minuten
Bereidingstijd:
8
uur
uur
Totale tijd:
8
uur
uur
40
minuten
minuten
Servings:
6
personen
Author:
Puur Koken
Ingrediënten
boter om in te bakken
1
kilo
stoofvlees
neem zeker geen mager vlees. In blokjes van ongeveer 2 cm gesneden
600
gram
kleine sjalotjes
gepeld maar niet gesneden. Als je geen kleine sjalotjes kunt vinden kan je eventueel ook Amsterdamse uien of zilveruitjes gebruiken.
1
theelepel
lichtbruine basterdsuiker
4
tenen
knoflook
fijn gesneden
4
laurierblaadjes
1
kaneelstokjes
snufje
gemalen piment en kruidnagel
1
eetlepel
gedroogde oregano
1
eetlepel
tomatenpuree
1
eetlepel
rode wijnazijn
800
gram
tomatenblokjes
50
ml
rode wijn
Instructies
Verhit wat boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin. Zet het vuur lager.
Voeg de kruiden (behalve de laurierblaadjes en het kaneelstokje) en suiker toe en bak dit 1 minuut mee
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuutjes mee
Doe het vlees met de kruiden in de slowcooker en zet de slowcooker op low
Doe alle overige ingrediënten erbij en roer het door. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
Laat de slowcooker voor 6 tot 8 uur op low staan
Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!