400gramaardappelenik nam bintjes, deze vallen niet makkelijk uit elkaar en behouden hun vorm
400gramRoseval aardappelen
2grote pastinaken
250gramhamblokjes
100gramGruyeregeraspt
100gramEmmentalergeraspt
Instructies
Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak, onder af en toe roeren, gedurende 5 minuten of tot hij zacht is.
Voeg de bloem, zout en peper toe en bak al roerend 1 minuut.
Voeg beetje bij beetje de melk toe. Breng aan de kook.
Zet het vuur laag en kook, onder af en toe roeren, 5 tot 8 minuten of tot de saus is ingedikt. Haal van het vuur en voeg de tijm toe. Zet opzij.
Was de aardappelen en pastinaken goed.
Snijd de aardappelen en pastinaken met een mandoline in plakjes van 5 mm dik
Leg de helft van de aardappel- en pastinaakplakjes in de slowcooker, een beetje overlappend. Bestrooi met een handje hamblokjes en een handje kaas
Giet de helft van de saus gelijkmatig over de bovenkant. Bedek met de resterende aardappelen en pastinaken. Voeg de rest van de saus toe en bestrooi met de overgebleven kaas.
Doe de deksel op de slowcooker en kook in de slowcooker op low voor ongeveer 3 uur en 30 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn en de gratin goudbruin.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!