Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Aardappelsalade met zalm
Totale tijd
30
minuten
min
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Duits
Trefwoord:
Aardappelsalade, zalm
Opbrengst:
4
personen
Materials
200
gram
gerookte zalm
in blokjes
600
gram
aardappelen
vastkokend
1
teentje
knoflook
2
tomaten
in blokjes
½
rode
ui
in dunne halve ringen
50
gram
zoet-zure augurkjes
in blokjes
50
gram
zilveruitjes
2
eetlepels
kappertjes
½
blikje
ansjovisfilets
100
gram
mayonaise
1
eetlepel
citroensap
peterselie
voor de garnering
Instructies
Schil de aardappels en kook ze met een klein beetje zout gaar
Giet de aardappelen af en laat afkoelen
Snijd de aardappelen vervolgens in blokjes
Doe de knoflook, kappertjes, ansjovis, mayonaise en citroensap in een hoge beker en pureer dit met een staafmixer tot een gladde dressing
Doe de aardappels in een kom en doe de zalm, ui, augurkjes, zilveruitjes en tomatenblokjes erbij
Giet de dressing erbij en hussel goed door elkaar
Snijd de peterselie fijn en strooi dit ter garnering er overheen
Bewaar afgedekt in de koelkast