Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviestamppot met spekjes
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Totale tijd:
40
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Hollands
Trefwoord:
andijvie, herfst, stamppot, winter
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Equipment
Grote kookpan
Vergiet
Stamper
Koekenpan
Houten lepel
Ingrediënten
1.5
kilo
kruimige aardappels
500
gram
gesneden andijvie
200
gram
spekreepjes
100
ml
melk
50
gram
boter
2
eetlepels
mosterd
peper en zout naar smaak
Instructies
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 minuten gaar in gezouten water.
Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan knapperig en zet ze even apart.
Verwarm de melk met de boter in een steelpannetje of magnetron.
Giet de aardappelen af, vang eventueel een beetje kookvocht op, en stamp ze fijn. Voeg de warme melk en boter toe en meng tot een smeuïge puree.
Schep de rauwe andijvie en de gebakken spekjes erdoor. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot met een gehaktbal en eventueel een jus naar keuze.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!