Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Apfelstrudel met vanillesaus
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Totale tijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Servings:
8
personen
Calories:
320
kcal
Author:
Puur Koken
Ingrediënten
Voor het deeg
250
gram
bloem
½
theelepel
zout
1
ei
100
ml
lauw water
1
eetlepel
zonnebloemolie
extra bloem om uit te rollen
Voor de vulling
4
grote
appels
Elstar of Jonagold in kleine blokjes gesneden
50
gram
suiker
1
theelepel
kaneel
50
gram
rozijnen
30
gram
gesmolten boter
50
gram
paneermeel
sap van halve citroen
25
gram
walnoten
optioneel, fijn gehakt
Voor de vanillesaus
500
ml
melk
eidooiers
1
vanillestokje
1
eetlepel
maizena
Instructies
Het deeg maken
Meng de bloem en het zout in een kom.
Voeg het ei, lauw water en de olie toe en kneed het deeg tot een elastische bal.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
De vulling maken
Laat de rozijnen even wellen in warm water voor een extra sappige vulling.
Meng de appelstukjes met suiker, kaneel, rozijnen, citroensap en eventueel gehakte walnoten.
Deeg uitrollen
Bestuif een schone theedoek met bloem en rol het deeg hierop uit tot een dunne rechthoek.
Trek het deeg voorzichtig verder uit met je handen tot het bijna doorzichtig is.
Bestrijk het deeg met de gesmolten boter en strooi het paneermeel erover. Dit voorkomt dat de vulling te vochtig wordt.
Apfelstudel vormen
Verdeel de appelvulling over het deeg in een strook over de lange kant van het deeg, laat de randen vrij.
Gebruik de theedoek om het deeg voorzichtig op te rollen tot een strakke rol.
Leg de strudel op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenkant met gesmolten boter.
Bakken
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de strudel in 35-40 minuten goudbruin.
Vanillesaus maken
Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
Verwarm de melk met het vanillestokje en laat dit trekken.
Klop de eidooiers met suiker en maïzena luchtig in een aparte kom.
Giet de warme melk langzaam bij het eimengsel en roer goed.
Zet het mengsel terug op het vuur en verwarm zachtjes tot de saus indikt. Niet laten koken!
Serveren
Serveer de warme apfelstrudel met een royale schep vanillesaus en eventueel een beetje poedersuiker on top. Heerlijk met een kopje koffie of thee!
Nutrition
Calories:
320
kcal
|
Carbohydrates:
45
g
|
Protein:
6
g
|
Fat:
12
g
|
Fiber:
3
g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!