Doe in een hakmolentje de ui, knoflook, gember, kurkuma, korianderpoeder, witte peper, zout en suiker tot een pasta. Dit vormt de basis van de saus en geeft een aromatische smaak aan de kip.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippendijen rondom lichtbruin aan. Dit stapje is optioneel, maar geeft extra smaak aan het eindresultaat.
Leg de kip in de slowcooker en voeg de kruidenpasta, kokosmelk, citroengras en limoenblaadjes toe. Roer goed zodat de kip volledig bedekt is met de saus.
Zet de slowcooker op lage stand voor ongeveer 4 uur. Controleer na 3,5 uur de kip; het vlees moet zacht zijn en de saus romig.
Verwijder de citroengrasstengel en limoenblaadjes. Schep de Ayam Opor op borden en bestrooi met gebakken uitjes en verse koriander.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!