Wrijf de drumsticks in met zout en limoensap en laat dit 10 minuten intrekken. Dit maakt de kip malser en geeft alvast een frisse basis.
Pureer de rode pepers, sjalotten, knoflook, gember, laos, suiker en zout tot een gladde pasta. Gebruik hiervoor een hakmolentjes of vijzel.
Verhit olie in een koekenpan of wok en fruit de kruidenpasta kort tot de geuren vrijkomen. Voeg daarna het gekneusde citroengras en de limoenblaadjes toe. Dit versterkt de smaak voordat het in de slowcooker gaat.
Leg de kip in de slowcooker, voeg de gebakken kruidenpasta toe en schenk er 200 ml water en de ketjap bij. Meng alles goed door elkaar.
Zet de slowcooker op lage stand en laat de kip in 4 uur langzaam garen. Controleer na 3,5 uur of het vlees zacht is en de saus goed is ingekookt.
Breng indien gewenst op smaak met een scheut ketjap manis of extra limoensap. Garneer met verse basilicum en serveer met schijfjes limoen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!