Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de zoete aardappelblokjes met een halve eetlepel olijfolie, zout en peper. Verdeel ze over de bakplaat.
Doe de kikkererwten in een kom met de rest van de olijfolie, het paprikapoeder en de komijn. Voeg een snufje zout toe en leg ze op de bakplaat naast de zoete aardappel.
Rooster alles 25 minuten tot de aardappel goudbruin en zacht is en de kikkererwten knapperig zijn.
Maak ondertussen de dressing: meng olijfolie, citroensap, honing en mosterd in een kommetje of potje en breng op smaak met zout en peper. Goed schudden of kloppen tot alles mooi gemengd is.
Verdeel de baby spinazie over een schaal of grote kom. Voeg de geroosterde groenten toe, gevolgd door plakjes avocado en rode ui. Sprenkel de dressing eroverheen en bestrooi alles met maanzaad.