Verwarm de oven op 160 graden. Vet een cakevorm in met boter en bekleed deze met een lange strook bakpapier.
Smelt de kokosolie in een pan of in de magnetron. Pureer of prak de bananen fijn en voeg de olie, eieren, suiker en yoghurt toe.
Meng de bloem, bakpoeder, gemalen kardemom, en een snufje zout in een kom. Voeg de natte ingrediënten toe en mix dit tot een glad beslag. Voeg de pecannoten toe en roer deze door het beslag.
Giet in de cakevorm en bak gedurende 1 uur 10 minuten tot het bananenbrood goudkleurig en gerezen is.
Steek een satéprikker in het midden van de cake om te controleren of hij gaar is (er moeten een paar kruimels uitkomen, maar geen nat cakemengsel). Zet de cake zo nodig nog 5-10 minuten terug in de oven, controleer dan opnieuw en ga door tot hij gaar is. Serveer enigszins warm.
Eet smakelijk
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!