1rode peperzaadjes verwijderd en in kleine stukjes gesneden
sap van 1 limoen
handvolThaise basilicum
Instructies
Het marineren van het vlees
Doe het rundvlees in een grote kom en voeg vissaus, sojasaus, zout, suiker, witte peper en vijfkruidenpoeder toe.
Meng alles goed en laat het minstens 30 minuten marineren. Dit helpt de smaken diep in het vlees te trekken.
Strooi de bloem over het gemarineerde vlees en schep het om zodat alles gelijkmatig bedekt is. Dit helpt straks om de saus iets in te dikken.
Het vlees aanbraden
Verhit een eetlepel olie in een grote pan op middelhoog vuur.
Bak het vlees in delen aan tot het een mooie goudbruine kleur krijgt. Doe dit niet allemaal tegelijk, anders verliest het vlees vocht en krijgt het niet die lekkere korst.
Haal het vlees uit de pan en zet het opzij.
De kruiden en specerijen bakken
Voeg een extra eetlepel olie toe aan de pan en fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn.
Doe het citroengras, steranijs, kaneelstokje en kruidnagels erbij en bak dit kort mee om de smaken vrij te laten komen.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ongeveer een minuut, zodat de zure smaak verdwijnt.
Alles in de slowcooker
Doe het aangebraden vlees in de slowcooker en giet het uien-kruidenmengsel erover.
Voeg de runderbouillon, extra vissaus en suiker toe.
Roer alles goed door en leg de deksel op de slowcooker.
Zet de slowcooker aan op low voor 8 uur
Na ongeveer vijf uur voeg je de wortelen toe. Dit zorgt ervoor dat ze hun stevigheid behouden en niet helemaal uit elkaar vallen. Als je een pittige touch wilt, kun je nu ook een fijngesneden rode peper toevoegen.
De finishing touch
Als het vlees boterzacht is en de bouillon een diepe, kruidige smaak heeft gekregen, is het tijd om af te werken.
Roer het sap van een limoen door de stoofpot voor een frisse, licht zure balans.
Proef en voeg eventueel extra vissaus of suiker toe, afhankelijk van je smaak.
Strooi er vlak voor het serveren Thaise basilicum overheen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!