optioneel: fijngehakte bieslook en/of peterselie ter garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Smelt de boter in de grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit tot ze glazig zijn. Voeg de bloem toe en roer een minuut goed door, zodat de roux gaar wordt en de bloem zijn rauwe smaak verliest.
Voeg de bouillon toe terwijl je roert tot een gladde soep ontstaat. Laat 10–15 minuten zachtjes koken zodat de soep licht bindt.
Roer de kookroom door de soep en breng het mengsel zachtjes tegen de kook aan.
Zet het vuur laag. Voeg de geraspte boerenkaas beetje bij beetje toe en roer tot de kaas volledig is gesmolten. Zorg dat de soep niet meer kookt om schiften te voorkomen.
Breng de soep op smaak met nootmuskaat en zwarte peper. Voeg eventueel een snuf zout toe.
Schep de soep in ovenbestendige kommen
Strooi een royale laag geraspte kaas over de soep.
Zet 10–15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en bubbelt.
Laat een minuut afkoelen en garneer eventueel met fijngehakte bieslook of peterselie. Serveer met knapperig brood of kaaskoekjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!