Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Buffalo chicken nachos
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
20
minuten
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Totale tijd:
40
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Calories:
650
kcal
Author:
Puur Koken
Equipment
ovenschaal
Ingrediënten
Voor de buffalo chicken
3
kipfilets
In reepjes gesneden en gekookt
100
ml
Buffalo hot sauce
bijvoorbeeld Franks Redhot
1
eetlepel
boter
gesmolten
1
theelepel
knoflookpoeder
1
theelepel
uienpoeder
zout en peper naar smaak
1
eetlepel
honing
Voor de nachos
200
gram
tortillachips
150
gram
geraspte cheddar
100
gram
geraspte mozzarella
1
kleine
rode ui
in dunne ringen
1
bosui
in fijne ringetjes
1
jalapeño
in hele dunne plakjes
50
gram
gorgonzola
optioneel, maar geeft extra smaak. Verkruimeld
Voor de toppings
50
ml
ranch dressing
verkrijgbaar in de supermarkt
verse koriander of peterselie
fijngehakt
1
tomaat
in kleine blokjes gesneden
guacamole
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng in een kom de gekookte kip met de Buffalo hot sauce, gesmolten boter, knoflookpoeder, uienpoeder en honing. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de kip 5-10 minuten marineren, zodat de smaken goed intrekken.
Verspreid de tortillachips gelijkmatig over een bakplaat of een ovenschaal.
Verdeel de gemarineerde Buffalo chicken over de chips.
Bestrooi met geraspte cheddar, mozzarella en verkruimelde blauwe kaas.
Voeg de rode ui en jalapeño toe voor extra smaak en pit.
Bak de nachos 10-15 minuten in de oven, tot de kaas volledig gesmolten en goudbruin is.
Haal de bakplaat uit de oven en besprenkel royaal met ranch dressing.
Garneer met bosui, tomatenblokjes, guacamole en verse koriander of peterselie
Serveer direct met limoenpartjes voor een frisse touch.
Nutrition
Calories:
650
kcal
|
Carbohydrates:
50
g
|
Protein:
35
g
|
Fat:
35
g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!