Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Champignon risotto uit de slowcooker
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
30
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
uur
uur
Totale tijd:
5
uur
uur
30
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
risotto, Slowcooker, Slowcooking
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Equipment
Slowcooker
Ingrediënten
1
ui
gesnipperd
1
theelepel
olijfolie
250
gram
kastanje champignons
600
ml
groentebouillon
ik maakte een liter meer het geval de risotto te droog werd
50
gram
parmazaanse kaas
geraspt + extra om te garneren
300
gram
risotto rijst
Instructies
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui voor 2 minuten zachtjes aan
Voeg de champignons toe bak voor nog eens 2 minuten
Voeg de risotto rijst toe en bak deze even mee tot de rijst wat glazig wordt
Doe alles in de slowcooker en voeg de bouillon in 1x toe
Voeg de parmazaanse kaas toe en roer even goed door
Laat nu 5-6 uur op low staan tot de rijst nog enigszins papperig is maar wel gaar.
Het kan zijn dat je wat meer bouillon nodig hebt, daarom maak ik altijd nog wat bouillon extra om toe te voegen wanneer dit nodig is.
Proef na 5 uur of je risotto gaar is. Je risotto is gaar wanneer het van buiten zacht is en van binnen nog een lichte bite heeft.
Schep de risotto op en bestrooi met nog wat parmazaanse kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!