Doe alle ingredienten voor de marinade in een kom en leg hier de kippendijen in.
Marineer voor minimaal 1 uur marineren (een hele nacht is nog lekkerder)
Verwarm de olie om te frituren tot 180 graden
Meng ondertussen alle ingrediënten voor het korstje door elkaar
Als de olie de juiste temperatuur heeft bereikt haal je de kippendijen 1 voor 1 door het mengsel voor het krokante korstje en daarna laat je het voorzichtig in de pan met olie glijden. Bak niet meer dan 3 kippendijen tegelijk, anders gaat ze tegen elkaar aan plakken
Bak de kip goudbruin en knapperig, dit duurt ongeveer 8 minuten
Haal de kip uit de pan en laat even op een bord met keukenpapiertje uitlekken en iets afkoelen
Als de kip afgekoeld is kan je het in reepjes snijden
wafels maken
Terwijl je kip staat af te koelen kan je de wafels maken
Verwarm de melk en het water in een steelpan tot lauwwarm. Meng de bloem, gist en vanillesuiker in een grote kom. Schenk de melk er al roerend met een garde bij en meng tot een glad beslag.
Smelt de boter in de steelpan. Zet het vuur uit als de boter half is gesmolten.. Splits de eieren. Voeg de dooiers en het zout toe aan het beslag. Meng met een garde de gesmolten boter erdoor.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer met schone gardes stijf. Spatel door het beslag. Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plek 45 minuten rijzen.
Verhit het wafelijzer. Vet de platen in met de olie. Schep met een soeplepel beslag op de onderste platen. Sluit het ijzer en bak de 2 wafels in 4 min. goudbruin en gaar.
Wafels opbouwen
Haal de warme wafel uit het wafelijzer en leg dit op een bord
Leg de in plakjes gesneden kip op de wafel
Schenk er een beetje ahornsiroop overheen
Wil je het echt lekker maken bak dan ook wat bacon uit en leg deze tussen de wafel en de kip
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!