Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Chili con carnesoep uit de slowcooker
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
6
uur
uur
Totale tijd:
6
uur
uur
15
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Equipment
Slowcooker
Ingrediënten
500
gram
rundergehakt
1
grote ui
fijn gesneden
1
rode paprika
in blokjes
1
groene paprika
in blokjes
400
gram tomatenblokjes
500
ml
runderbouillon
400
gram
kidneybonen
uitgelekt
300
gram
maiskorrels
uitgelekt
eetlepels
tomatenpuree
1
theelepel
gemalen komijn
1
theelepel
paprikapoeder
½
theelepel
chilipoeder
of meer als je van pittig houdt
1
theelepel
gedroogde oregano
½
theelepel
kaneel
1
rode peper
zaadjes en zaadlijsten verwijderd en heel fijn gesneden
zout en peper naar smaak
1
eetlepel
olijfolie
tortillachips om erbij te serveren
Instructies
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg het gehakt toe en bak rul tot het mooi bruin is.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
Doe het gebakken gehaktmengsel in de slowcooker.
Voeg de paprika’s, tomatenblokjes, bouillon, kidneybonen, mais, komijn, paprikapoeder, chilipoeder, oregano, kaneel en rode peper toe.
Roer alles goed door.
Zet de slowcooker op low voor 6 uur.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Doe de soep in kommen en serveer er tortillachips bij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!