koriander of lenteuitjes fijn gesnedenoptioneel om over het gerecht te strooien
Instructions
Doe de linzen in een kom met water, was ze en laat ze weken (minimaal 4 uur, maar beter is een hele nacht). Haal ze daarna door een zeef (giet het weekwater weg!) en doe ze in de slowcooker.
Giet de andere bonen, maïs en kikkererwten af en doe ze in de slowcooker met de gesneden paprika, wortels en selderij, voeg de tomaten uit blik toe en meng alles goed door elkaar.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de uien tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en als laatste de knoflook en bak deze even mee. Voeg de bruine suiker toe en laat alles karameliseren.
Roer nu de tomatenpuree, alle specerijen en de verse tomaten door het ui-knoflookmengsel, bak alles kort samen en blus af met de groentebouillon.
Voeg dit toe aan de slowcooker
Sluit het deksel en laat 4 uur op low staan
Serveer met rijst en strooi er op het laatst eventueel wat fijn gesneden koriander of lente-uitjes overheen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!