verse peterselie, rozemarijn of basilicum om te garneren
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht).
Maak de marinade: Meng in een grote kom het citroensap, de citroenrasp, knoflook, olijfolie, tijm, rozemarijn, paprikapoeder, zout en peper. Dit geurige mengsel vormt de basis van de smaak.
Marineer de kip: Dep de kippenbouten droog met keukenpapier en leg ze in de kom met marinade. Zorg dat ze goed bedekt zijn. Laat dit minimaal 15 minuten intrekken (langer mag natuurlijk ook; hoe langer, hoe meer smaak, maar niet meer dan 2 uur i.v.m. de citroen die er voor zorgt dat de kip al begint te garen)
Voorbereid de groenten: Snijd de courgette in halve plakjes, de aubergine in plakjes, de paprika in reepjes, de ui in parten en halveer de cherrytomaatjes. Meng deze groenten in de ovenschaal met een beetje olijfolie, zout en peper.
Plaats de kippenbouten bovenop de groenten. Giet de rest van de marinade eroverheen.
Zet de schaal in de oven en bak 40–45 minuten, totdat de kip goudbruin is en de huid knapperig. Houd de groenten in de gaten en schep ze eventueel halverwege een keer om zodat ze niet verbranden. Controleer eventueel met een kerntemperatuurmeter: kip is gaar bij 75°C.
Haal de schaal uit de oven, bestrooi met verse peterselie, fijn gehakte rozemarijn of basilicum en serveer direct. Lekker met een frisse salade of wat couscous.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!