Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crumble van stoofperen
Print Recipe
Pin Recipe
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Totale tijd:
40
minuten
minuten
Gang:
dessert
Servings:
6
personen
Author:
Puur Koken
Equipment
Ovenschaal van 26 cm
Ingredients
6
stoofperen
300
gram
bloem
snufje zout
125
gram
kristalsuiker
200
gram
ongezouten boter
in blokjes gesneden
Instructions
Bereid de stoofperen zoals je gewent bent of gebruik het recept uit de link in deze blog.
Laat de stoofperen afkoelen
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht
Snijd de stoofperen in blokjes
Meng de bloem met de suiker in een grote kom
Wanneer dit goed gemengd kan je de boter toevoegen
Wrijf met je handen de boter door het bloemmengsel net zolang tot er grove kruimels ontstaan
Ga niet te lang door want dan veranderen je kruimels in deegklompen
Vet de ovenschaal in met een beetje boter
Verdeel de stoofperen over de ovenschaal
Verdeel de kruimels over de stoofperen
Zet de ovenschaal in de oven en bak 30-40 minuten, tot de kruimels goudbruin zijn.
Het is erg lekker om een bolletje vanille-ijs erbij te eten en daar overheen de siroop van de stoofpeertjes te schenken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!