2eetlepelsrode currypastaof geel voor een mildere variant
1kleineuifijngesneden
2teentjesknoflookfijngehakt
1kleinerode paprikain reepjes gesneden
1wortelin dunne reepjes (julienne) gesneden
100gramshiitake paddestoelen in plakjes gesneden
1handvolspinazie
1limoen
1eetlepelsojasaus
theelepelsuiker
verse korianderoptioneel, voor de garnering
1eetlepelzonnebloemolie
Instructies
Hak de ui en knoflook fijn, snijd de paprika en wortel in dunne reepjes, en snijd de shiitakes in plakjes. Leg alles netjes klaar zodat je straks relaxed kunt koken!
Verwarm de olie in de soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de currypasta toe en bak kort mee totdat je keuken begint te ruiken alsof je je eigen Thaise streetfoodmarkt bent begonnen.
Voeg de kokosmelk toe en roer goed zodat de currypasta zich verdeelt. Voeg daarna de bouillon toe, gevolgd door de sojasaus en suiker.Breng aan de kook.
Doe de wortel, paprika en shiitakes erbij. Laat het geheel zachtjes koken voor ongeveer 5-7 minuten. De groenten moeten nog een beetje knapperig blijven, dat geeft straks die heerlijke textuur.
Voeg de udonnoedels toe en kook nog 2-3 minuten mee als ze vers zijn. Roer tot slot de spinazie erdoor, die slinkt meteen door de hitte.
Schep de soep in ruime kommen. Knijp een beetje limoensap over elke portie en garneer met verse koriander. Slurp, geniet, herhaal!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!