Je kunt de worsten direct in de slowcooker doen, maar als je extra smaak en een licht krokant laagje wilt, bak ze dan eerst even aan in een pan met een beetje olijfolie. Dit geeft een extra diepe smaak aan het gerecht.
Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, ketchup, ui, knoflook, Worcestershiresaus, appelazijn, honing, kerriepoeder, paprikapoeder, chilipoeder, komijn, zout, peper, mosterd en balsamicoazijn in de slowcooker. Giet het water of de kippenbouillon erbij en roer goed door zodat alle ingrediënten goed mengen.
Leg de (aangebraden) worsten in de slowcooker en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de saus.
Zet de slowcooker op low en laat het gerecht 5 uur sudderen. De saus zal dikker worden en de smaken zullen zich optimaal ontwikkelen.
Haal de worsten uit de slowcooker en snijd ze in schuine stukjes. Schep er royaal saus overheen en bestrooi met extra kerriepoeder. Serveer met knapperige frietjes of een broodje om in de saus te dippen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!