Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Daging Bali
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
8
uur
uur
Totale tijd:
8
uur
uur
15
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Ingrediënten
800
gram
runderlappen
in blokjes gesneden
3
eetlepels
zonnebloemolie
1
grote
ui
gesnipperd
5
teentjes
knoflook
geperst
2
rode pepers
fijn gehakt
2
cm
verse gember
geschild en geraspt
1
theelepel
trassi
3
eetlepels
ketjap manis
1
eetlepel
sojasaus
1
eetlepel
bruine suiker
1
theelepel
tamarindepasta
2
theelepels
gemalen laos
2
limoenblaadjes
250
ml
runderbouillon
zout en peper naar smaak
witte rijst voor erbij
Instructies
Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak het rundvlees in porties aan tot het mooi bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Voeg in dezelfde pan de ui, knoflook, rode peper, gember en trassi toe. Bak dit een paar minuten tot het heerlijk begint te geuren.
Voeg de ketjap manis, sojasaus, bruine suiker, tamarindepasta, laos en limoenblaadjes toe en roer alles goed door.
Giet de runderbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Doe het aangebakken vlees in de slowcooker en giet de saus eroverheen.
Zet de slowcooker op low voor 6 tot 8 uur, tot het vlees boterzacht is en de saus dik en smaakvol.
Proef en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
Serveer de Daging Bali met witte rijst en eventueel een frisse komkommersalade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!