Kook de kipfilet of kippendijen in water met een beetje zout tot ze gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten). Haal de kip uit het water en trek het met twee vorken uit elkaar.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten.
Voeg de kruiden (komijn, paprikapoeder en chilipoeder) toe en roer goed door.
Voeg de geplukte kip en zwarte bonen toe, meng alles goed en zet het vuur uit.
Enchiladasaus bereiden
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de tomatenpuree toe. Bak dit een minuutje om de smaak te versterken.
Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon, komijn, oregano, suiker, zout, peper en chilipoeder toe.
Laat de saus 10-15 minuten zachtjes pruttelen en pureer hem eventueel met een staafmixer voor een gladde saus.
Vullen, rollen en bakken
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel de vulling over de tortilla’s en bestrooi met een beetje kaas.
Rol de tortilla’s stevig op en leg ze met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal.
Giet de enchiladasaus over de gevulde tortilla’s, zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
Bestrooi met extra geraspte kaas.
Zet de ovenschaal in de oven en bak de enchilada’s 20-25 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Garneer met verse koriander, limoensap en serveer met zure room en avocado.
Serveer eventueel met rijst, een frisse salade of tortilla chips.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!