Verwarm de oven voor op 200 graden met een grote bakplaat erin.
Zeef het bakmeel, het zout, de cayennepeper en het bakpoeder in een kom en zeef nogmaals om ervoor te zorgen dat de ingrediënten goed gemengd zijn.
Voeg de boter toe aan de kom en meng met je vingertoppen tot het eruit ziet als broodkruim.
Strooi 100 gram van de kaas op het deeg en meng met je handen door elkaar tot het gelijkmatig is verdeeld. Probeer niet te veel te mengen, want door de warmte van je handen kan de boter gaan smelten
Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en giet er genoeg melk in om een vrij klef maar stevig deeg te krijgen. Giet niet alle melk in één keer, want je hebt misschien niet alles nodig om de juiste consistentie te krijgen.
Bestuif het aanrecht lichtjes met wat bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dik. Steek met een uitsteker de scones uit het deeg (je kan ook een glas gebruiken), leg ze op een vel bakpapier, bestrijk met een beetje melk en bestrooi met de overgebleven kaas. Schuif op de hete bakplaat.
Bak 15-20 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!