Breng een grote pan water aan de kook en voeg een theelepel zout en een eetlepel olijfolie toe. Kook de fettuccine volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en bewaar een kopje van het pastawater voor later. Zet de pasta apart.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak ze ongeveer 2 minuten per kant, tot ze mooi roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet ze opzij.
In dezelfde pan voeg je nog een eetlepel olijfolie toe. Fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 2 minuten). Voeg de cherrytomaten toe en bak ze nog 3-4 minuten, tot ze zacht beginnen te worden.
Giet de droge witte wijn in de pan en laat het 2-3 minuten inkoken zodat de alcohol verdampt. Voeg vervolgens de groentebouillon, oregano, basilicum toe. Laat de saus nog 5 minuten sudderen, zodat alle smaken goed mengen.
Doe de gekookte fettuccine en de garnalen terug in de pan. Meng alles goed door elkaar en voeg indien nodig wat van het bewaarde pastawater toe om de saus romiger te maken.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de pasta en meng nogmaals goed door. Garneer met verse basilicum en/of peterselie.