Doe de melk in een pannetje en voeg de suiker toe, zet dit op een laag vuurtje om lauw te worden
Als de melk lauw is voeg je de gist toe en roer je dit goed door. Zet voor 10 minuten weg
Doe de overige ingredienten in een kom, maak een kuil in het midden en strooi over de rand het zout
Voeg de melk met gist in de kuil
Je kan nu 20 minuten het deeg met je handen kneden, je kan ook een mixer gebruiken met deeghaken, kneed dan ongeveer 15 minuten. Of je gebruikt het deegprogramma van de broodbakmachine, haal dan het deeg eruit als de eerste rijs begint.
Vet een kom in met wat zonnebloemolie en leg het deeg in de kom. Draai het deeg een keer om zodat overal een laagje olie zit. Leg er een schone theedoek over en zet de kom op een warme plaats.
Laat het deeg een uur rijzen
Druk de bol deeg een beetje plat
Meng de suiker, kaneel en gesmolten boter door elkaar
schep de helft van het suiker mengsel in een strook in het midden van het deeg
Vouw het deeg in drieen en druk het deeg weer een beetje plat
Voeg de rest van het suikermengsel toe en vouw het deeg weer in drieen
Kneed het deeg een beetje door elkaar zodat alle suiker goed verdeeld is door het deeg
Vet een broodblik in en strooi hier wat kristalsuiker en fijne parelsuiker
Leg het deeg hierin. Dek af met de theedoek en zet het voor nog een uur op een warme plek
Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats een bak met water in de oven
Kluts het ei en bestrijk het deeg hiermee
Strooi nog wat kristalsuiker en fijne parelsuiker over het deeg
Plaats het broodblik in de oven voor 30 minuten en bak het brood bruin en gaar.
Notities
Nogmaals gebruik geen broodbakmachine om je brood volledig in te maken en te bakken. Ik gebruikte de broodbakmachine tot aan de eerste rijs, daarna haalde ik het deeg uit de machine en liet het in schone kom op een warme plek rijzen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!