Verhit de boter in een grote pan en fruit de uien en knoflook vijf minuten op laag vuur.
Voeg dan de champignons toe en bak op een iets hoger vuur tot het vocht verdampt is - maar de groenten mogen niet bruin te worden. Breng op smaak met zout en peper.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de gehaktballen door elkaar. Maak er met natte handen balletjes van ter grootte van een walnoot van en leg ze in de slowcooker.
Voeg de bouillon en worcestershiresaus toe aan het champignon-ui mengsel en breng op smaak. Breng het geheel aan de kook en giet over de gehaktballetjes in de slowcooker.
Doe het deksel erop en kook op low gedurende 3 uur of tot de gehaktballetjes gaar zijn
Roer langzaam 6 eetlepels van het overgebleven kookvocht door de crème fraiche. Doe dit lepel voor lepel.
Meng de bloem met een beetje koud water.Voeg het zure room- en bloemmengsel toe aan de slowcooker, roer door en zet op high tot de vloeistof een beetje indikt. Dit duurde bij mij ongeveer 10-15 minuten.
Je kan het als tapas gerechtje in leuke bakjes op tafel zetten. Maar het is ook erg lekker bij gekookte aardappeltjes of aardappelpuree met groente of bij pasta.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!