Voorbereiden van de kip.Leg de kipfilets op een snijplank en snijd ze in de lengte open, zodat er een ‘zakje’ ontstaat. Let erop dat je niet helemaal doorsnijdt – de kip moet als een boek openklappen.
De vulling maken.Snijd de vijgen in mooie dikke plakken. Snijd ook de brie in plakjes die ongeveer even groot zijn als de vijgen.
Vullen en sluiten.Leg in elke kipfilet een paar plakjes vijg en brie, afwisselend voor een mooie verdeling. Strooi er wat peper over. Sluit de kipfilets voorzichtig en zet ze eventueel vast met een cocktailprikker.
Aanbraden.Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2–3 minuten per kant. Dit hoeft nog niet helemaal gaar te zijn – dat gebeurt in de oven.
Ovenfase.Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de aangebraden kipfilets in een ovenschaal. Besprenkel met honing, leg er wat takjes tijm op en zet ze 15–20 minuten in de oven, tot de kip volledig gaar is.
Serveren.Haal de prikkertjes eruit, leg de kip op een mooi bord en schep er wat van het warme bakvocht overheen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!